8 nov. 2012

Vitt,svart, grått, rustikt!!!


Rustikt är det nya ”ljust och fräscht”

Nya inredningstrenden vid bostadsförsäljning

Rustikt och murrigt – den nya inredningstrenden vid bostadsförsäljning.   Rustikt och murrigt – den nya inredningstrenden vid bostadsförsäljning. Foto: Philip Seaton/Erik Olsson Fastighetsförmedling
Svenskarnas försök att sälja sina lägenheter så dyrt som möjligt blottar en ny inredningstrend.
”Rustikt och murrigt” ersätter ”ljust och fräscht”.
– Ljust och fräscht har blivit mainstream, säger lyxmäklaren Niklas Berntzon.
Vita golv, väggar, möbler och köksluckor. Trenden med ljust och fräscht har varit ohotad i svenska hem under en längre tid.

Trötta på helvitt

Men nu ser flera mäklare att vi börjar tröttna på helvitt. I stället tränger det murriga och rustika in i de svenska hemmen.
– Tidigare har det funnits en rå enkelhet i inredningen som mer och mer byts ut mot en mer ombonad känsla med traditionella material. Vi kommer att se mer färg, mönster och naturromantik framöver, säger Erik Lundkvist, fastighetsmäklare på Erik Olsson Fastighetsförmedling.
Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockholm New York, som säljer exklusiva boenden, har märkt av samma trend:
– Om vi tar köken som exempel så ska det vara grått med marmor, trä och andra naturmaterial snarare än högblankt. Det finns också en efterfrågan på det lite mer amerikanska med inbyggd kaffemaskin och avfallskvarn. Ljust och fräscht har blivit lite  för mainstream, säger han.


Nu längtar jag ännu mer efter min marmorbänksiva....  Men det som är allra  viktigast är ju att man själv trivs med den "stil" man valt. Jag känner många som fastnat och aldrig brytt sig om inredning och de kan vara ganska skönt. Samtidigt som det är väldigt kul och roligt med inredning tycker jag. Själv gillar jag att göra om, byta och möblera om mycket...  men  man ska vara stolt över sin egen stil det är det som gör det personligt och inte som ett urklipp ur en möbelkatalog skriver inte vilket namn....

Jag gillar ju det här gamla charmiga eller ska jag skriva riktiga trä möbler inte nåt från IKEA som är svindyrt och inte håller med sina playwood skivor.... så trött på deras möbler har som tur är bara två byråar från dom sen är allt borta!

Idag är kladdkakans dag och jag önskar att nån kom in med en bit till mig på jobbet med en kopp the. Drömma kan man ju få göra, för jag tror varken svärmor som är hemma hos oss har koll på det, och definitivt inte min man.... 

så njut av en kladdkaka och lite mysigt julmusik de ska jag göra sen ikväll...

Kram ♥ 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar