17 nov. 2012

LOPPIS

Vi har lyxat på morgonen hela familjen i vår säng och titta på snövit. Sen frukost det är ändå  så trist och grått uteså de gjorde inte nåt att den  blev sen  idag.
Jag längtar bara efter att man ska få julpynta nu så mysigt med alla stjärnor och stakar och allt vackert man tar fram och dom goda jul ljusen från yankee candle . Jag gillar ju att njuta länge och inte stressa innan jul,  som vissa tar ju in granen straxt innan julafton det fattar jag inte alls den som är vackrast vill man ju hellre  ha innan jul och slänga ut tidigare tycker jag. Nu blev det lite mycket här när E ska börja ny förskola lite plötsligt så jag hoppas jag hinner med allt i tid ändå som jag tänkt...Som att baka julbröd som vi har som tradition min Elin och jag i bakstugan "Ruus" varje år. Vi har tänkt ta med tjejerna när dom blir lite äldre de är så litet där men såå mysigt.Lussebullar , julgodis, slå in klappar,fixa julmys i huset, julkalender,julkort, mat oh my va mycket de kändes helt plötsligt. En sak i taget nu....









Efter frukost ringde E till kusin Elvin och fråga om dom ville ta en fika eller så idag nånstans. Då hade dom tänkt åka till en loppis som erikshjälpen har som heter Hjulet den är fantastisk och på vägen dit finns en ännu mer helt underbar loppis som är lite finare om man kan säga så som ligger i "Torp kringeläng" där dom med har café med hemgjorda olika bakverk super gott, speciellt hennes bullar super stora goda kringlor.. ofta har dom tänt brasan och man sitter på fina olika möbler och soffor som är till salu  det är verkligen så vackert där. Jag hittar alltid nåt man vill ha.... här köpte vi en lampa och ett spetsband denna gång. På hjulet shoppade jag en jätte fin loderock och en päls och en super fin lampa även en krubba, inte den vackraste men för 70kr så är vi nöjda med den vi har inte nån och de kan va kul att ha nu till julen. Barnen sprang omkring så jag var rädd som skulle riva massa saker. Nog för att det är en loppis men de är ju ändå en affär....












Kolla vilken vacker lampa den har ett fint mönster i sig som är lite svårt att se nu och taget med Iponen men den är snygg jag lovar.

Vi drog hem och åt rester från gårdagens köttfärs och spagetti. Sen var de dax att dra och handla mat inför veckan. Den här veckan har jag fullt upp och inte nån tid att sticka och små handla. Inskolningen börjar på mån i tre hela dagar. Sen jobbar jag på ons några timmar och sen ska jag vara med på modevisningen som Mio möbler och No 19 här i småstaden har. Så väntas jobb på tor och sen ska ja va ledig på fre för att jobba på lör igen. 

Men ni som har små vet ju att det inte varken är kul eller smart att ha med dom och vackohandla men va gör man en eftermiddag dessutom eller som om de skulle räcka det är smockfullt när vi kommer så det finns inte ens några scannar att få tag på. Efter lite mut om lördagsgodis är dom rätt lugna. 



Titta så glad man är med en godis bit i handen.....

Nu har vi hyrt film och ska kolla på den till en kycklingcurry röra jag gjort med rödlök,grilladkyckling,curry,salt och peppar samt lite majonäs och gräddfil. Så en baguette med hackad sallad och några klickar med kycklingröran och lite gurk och tomatskivor på så är det en underbart god sandwich till ett glas cola zero så här en lördagkväll.

Kram där ute♥ 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar